onze missie
onze diensten
onze werkwijze
onze identiteit
onze contactgegevens


De basis is gelegd aan de UvA
Irene Dingemans heeft Europese Studies gestudeerd aan de Letterenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. De echte academische vorming heeft zij genoten in de universitaire politiek: als voorzitter van de Organisatie voor de Belangenbehartiging van Amsterdamse Studenten (OBAS) en later als lid van de Universiteitsraad van de Universiteit van Amsterdam leerde zij het echte handwerk van scherp analyseren, communiceren en debatteren, maar ook schrijven, praten én organiseren. Van grote groepen studenten, tot bestuurders en politici: het was uitdaging en een privilege om deze mensen te mogen overtuigen van haar visie.

De finetuning kwam in de oncologie
Bij haar werkgever het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA) heeft ze zich vervolgens in 12,5 jaar mogen bekwamen én opleiden in de gezondheidszorg en dan vooral de complexe en ambitieuze tak, de oncologie. De expertises die ze hier heeft mogen ontwikkelen betreffen het opbouwen van netwerken, kwaliteitsmanagement en organisatieverandering. Hoogopgeleide specialisten bewegen tot verandering was haar vak.

De creatieve ondernemer was er altijd al
Naast haar werk bij het IKA heeft Irene Dingemans altijd op freelance-basis gewerkt als trainer (verandermanagement, communicatie, vergadertechnieken), tekstschrijver (eindredactie en ghostwriter) en evenementenorganisator (symposia en bedrijfsfeesten). Al deze activiteiten leidden uiteindelijk tot de oprichting van IDCommunications. Tot slot is haar kleinkunsthobby uitgegroeid tot een tweede carrière waarbij ze maatwerkcabaret levert op symposia en congressen.

Gelukkig is er wel een rode draad
En uiteindelijk blijken al haar activiteiten terug te komen op dezelfde waarden: scherpe analyses die leiden tot creatieve oplossingen en op maat verkocht worden aan de juiste doelgroep.

<< terug